Promotivna izložba Rok Muzeja


Prva, promotivna izložba budućeg Rok Muzeja održana je u:

četvrtak, 22. Oktobra 2015.god. sa početkom u 18h

u novom prostoru pod nazivom „Centar za ravnotežu“

u Beogradu, ulica Koče Popovića (bivša Zagrebačka) br.9

logo-rnrRadi se, dakle, o proimociji ideje da i Beograd, po ugledu na druge svetske prestonice, dobije svoj rok muzej. Na izložbi će biti prikazano od svega po nešto što bi se trebalo naći u budućem muzeju, kao što su stari muzički instrumenti, nosači zvuka, rock’n’roll štampa, fotografije, plakati itd.

Važno je naglasti da će u budućem Rok Muzeju biti prikazani umetnici iz cele Srbije, te da će ova institucija imati veoma naglašenu edukativnu funkciju, kako bi podstakli mlade stvaraoce i stavili im na raspolaganje ogromnu rock’n’roll baštinu kojom raspolažemo. Nadamo se da ćemo kasnije proširiti postavku i sa ostalim akterima rock’n’roll scene sa prostora cele bivše Jugoslavije.

Veoma nam je drago da su Turistička organizacija Beograda, Gradski sekretarijat za kulturu kao i Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije prepoznali značaj postojanja jedne ovakve institucije kakva će biti budući Rok Muzej, koja će, svakako, pored ostalog biti i vrlo atraktivna turistička destinacija.

Iste večeri u sklopu promotivne izložbe održan je i:

koncert sa početkom u 20h

u beogradskom „Mixer House

Karađorđeva br.46

na kome su nastupiti bendovi iz ’60.-tih i ’70.-tih godina, i to:

„Omega“ iz Zrenjanina,

Vlada Džet, lider „Crnih bisera“ i

„Tilt“ iz Beograda.

Ulaz je bio besplatan!

Hvala vam što ste u zaista velikom broju podržali ideju o otvaranju Rok Muzeja u Beogradu.

Оставите одговор