Krenuo sam davno…


Izložba fotografija „Krenuo sam davno…“, posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe „U škripcu“ Milanu Delčiću-Delči (1960.-2011.), biće otvorena na njegov rođendan 19.Novembra (19:00h) u beogradskom Ateljeu 212, uz slobodan ulaz za posetioce, u organizaciji ROK MUZEJ-a.

Posetioci će u nedelju, u foajeu Ateljea 212, najpre od 19h moći da vide fotografije Delče i grupe „U škripcu“, kao i neke privatne umetnikove stvari. Potom će od 19:30h na Velikoj sceni „Mira Trailović“ sastav „Magic Bush“ sa gostom Darkom Grujićem održati besplatan mini-koncert na kome će izvesti odabrane pesme grupe „U škripcu“ i Delčine solo karijere. 

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rock’n’roll scene što je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe „U škripcu“ kao što su „Siđi do reke“, „Beograd spava“, „Nove godine“ i „Koliko imaš godina“, kao i u njegovim solo pesmama „Hajde lagano“, „S’ jezikom u usta“ i „Dobro je“.

Sa grupom „U škripcu“ snimio je albume „Godine ljubavi“ (1982.), „O je!“ (1983.), mini-album „Nove godine“ (1983.), „Budimo zajedno“ (1984.) i „Izgleda da mi smo sami“ (1990.). Po raspadu matičnog benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom „Sklekovi“ snima albume „Delča i sklekovi“ (1994.), „S’ jezikom u usta“ (1994.) i „Krenuo sam davno, ne sećam se gde“ (2003.).

Delča je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd „U ime zakona“ (1991.) i koscenarista televizijskog filma „Ne skreći sa staze“ (2003.). Bio je autor pozorišnih komada „Hari ne putuje vozom“, „Kraljevo blago“ i „Radmilo gnusni i Radmila pogana“ i TV emisije „Dr. Maksimilijan Mrmor“. 

Jednodnevnu izložbu „Krenuo sam davno…“ organizuje ROK MUZEJ, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora i koncertne agencije LONG PLAY.

Оставите одговор