Izložba: Rok muzika se sluša i gleda


U četvrtak 25. februara otvorena je izložba “Rok muzika se sluša i gleda“ u organizaciji „Beograda 202“ i Instituta za savremenu muziku. Happening je održan u Kamenoj sali Radio Beograda uz prisustvo velikog broja gostiju, kojeg su činili muzičari, producenti, novinari, publicisti-akteri muzičkih rok događaja. Uz kratke pozdravne govore, priređen je koktel koji su svojim muziciranjem ulepšali: Era i Vampiri, Stari Rock Majstori, Branko Marušić Čutura, Nenad Zlatanović i Ivan Milenković iz grupa Blues Machine / Vlada Jet Benda…

Izložba artefakta (omoti ploča, knjige, časopisi, brošure, fotografije, izvodi tekstova, instrumenti…) iz ovdašnje muzičke istorije postavljena je u izlozima i holu Radio Beograda u Svetogorskoj ulici. Tu će se nalaziti do kraja aprila, kada se u proširenoj formi seli u galeriju RTS  od 10. do 22. maja. U „Noći muzeja“ 21. maja izložba će oživeti kroz specijalni program svirki, predavanja i susreta  uživo sa legendarnim akterima srpske rok scene.

Izložba je još jedna od aktivnosti Instituta za savremenu muziku, koji kroz projekt Rok Muzeja promoviše ideju da ova specifična kulturna zaostavština dobije svoj stalni dom. Tokom narednih meseci pripremaju se razni sadržaji i dešavanja koji će rok istoriju da odvedu van Beograda – u Novi Sad, Niš, Kragujevac, Zaječar i mnoge druge gradove gde se ona i formirala.

Fotografije: Gordan Jović RTS i Ksenija Stojanović VREME JE

  • Rok muzika se sluša i gleda

Оставите одговор