Izložba: Rok Muzej UŽIVO!


Kao najava 13. po redu manifesticije pod nazivom Noć muzeja, u četvrtak, 12.Maja 2016.godine, u Galeriji Radio Televizije Srbije otvorena je izložba Rok Muzeja u osnivanju. Izložba nosi naslov Rok Muzej UŽIVO! i treća je po redu izložba ovakvog tipa u organizaciji Instituta za savremenu muziku. Prva samostalna, promotivna izložba bila je otvorena oktobra prošle godine, sledeća, u saradnji sa Radio Beogradom u frebruaru ove godine, a ova treća otvorena je u saradnji i uz veliku pomoć RTS-a.

Velikom broju posetioca, muzičara, kompozitora, autora i ljubitelja roka u Srbiji na početku izložbe se obratio Borislav Miljković, kreativni direktor RTS-a, a zatim i Miroslav Cvetković u ime Instituta za savremenu muziku i organizatora izložbe i Rok Muzeja uopšte. Samo uzložbu, svečano je otvorio Zoran Kostić Cane.

Posećenost izložbe je bila sjajna, a energija koja se mogla osetiti u Galeriji RTS-a zaista je bila predivna. Iako je kiša lila „kao iz kabla“, to nije omelo ljubitelje i poštovaoce roka da dođu i zaista uveličaju ovaj pravi rock ‘n’ roll  praznik.

Kako jedna fotografija zamenjuje hiljadu reči, pogledajte nekoliko desetina istih sa samog otvaranja.

Ovu izložbu ispratili smo i „making of“ fotografijama. Evo kako je to izgledalo.

Posetioci Galerije RTS-a mogu da pogledaju izložbu svakog dana od 9 do 20 časova, sve do 23.Maja. A 21.Maja sa početkom u 19h, baš na dan, tj. noć muzeja, Rok Muzej i RTS organizovao je besplatan rok koncert ispred ulaza u RTS (ulica Takovska br.10 u Beogradu)

Iste noći, od 21h Rok Muzej i Radio Beograd 202 organizovali su i mini-koncert u studiju br.6 Radio Beograda (ulica Hilandarska br.1 u Beogradu), takođe otvoren za posetioce.

Оставите одговор