Dobrodošli!

Welcome phrase in different languages. Word clouds concept.

Želimo Vam dobrodošlicu u prvi i jedini srpski ROK MUZEJ! Naš muzej je u osnivanju, te Vas molimo da imate razumevanje za naše pionirske aktivnosti u cilju prvenstveno očuvanja legata rock ‘n’ rolla u Srbiji.

Naša je misija da na jednom mestu prikupimo i sačuvamo od zaborava kulturnu rok baštinu Srbije sa ciljem da novim generacijama pokažemo, a starije generacije podsetimo, kako je nekada izgledala rok scena u Srbiji. Želja nam je da naš i vaš ROK MUZEJ postane pravi istorijski hram…

Ideja o osnovinju Rok Muzeja u Srbiji postoji odavno. Nakon dužeg vremena, njenu realizaciju je pokrenula skupina entuzijasta koja je oformila Institu za savremenu muziku, a čiji je zadatak da izgradi prvi i jedini rok muzej u Srbiji, tj. u regionu. Nakon kraćeg vremena, upravljanje Rok Muzejom preuzima tematski osnovano udruženje sa istim nazivom.

Organizovanje Rok Muzeja nije uopšte jednostavna stvar. Kada krenete u realizaciju jednog takvog projekta, bez obzira na količinu energije i entuzijazma prijatelja okupljenih oko ove ideje, nailazite na razne probleme, a najviše administrativne. Svaki muzej, pa i ovaj, mora imati svoje sedište, svoju stalnu lokaciju na kojoj će biti smešteni i obezbeđeni svi artefakti i publicistička građa. Mesto stalne postavke, koja treba biti turistička atrakcija ovog grada, ove zemlje i ovog regiona.

Trenutno, ROK MUZEJ je putujuća postavka bez svoje stalne lokacije – nekakvi rok apatridi. Kao svojevrsni rok nomadi, nije nam lako da stalno tražimo prostor za izložbe i selimo neprocenjivu arhivsku i muzejsku rok građu, te zato apelujemo na sve koji podržavaju ovu ideju i u mogućnosti su, da nam pomognu da dođemo do svoje stalne lokacije – sedišta. TREBA NAM PROSTOR!

Ako imate  mogućnost ili informaciju koja bi pomogla u ovom, trenutno najvećem našem problemu, kontaktirajte nas.